Dit is heel gênant

  • 0

Dit is heel gênant

Verbinding op afstand ontstaat als je echt contact maakt met elkaar. Wie ben je echt? Waar ben je trots op? Wat vind je lastig? Dit zijn boeiende vragen. Maar ook de luchtige zijn waardevol. Heb je straks een digitale vrimibo? Stel elkaar eens een maffe en grappige vraag, zeker weten dat er veel begrip en hilariteit ontstaat. Humor zorgt namelijk voor een plezierige en waardevolle verbinding. Iedereen herkent bijvoorbeeld wel iets uit ‘onhandige’ momenten. Een leuke vraag die zeker veel herkenbaarheid en lol geeft is bijvoorbeeld:

Wat is het meest genante wat je zelf ooit hebt meegemaakt?

Omdat ik het goede voorbeeld wil geven, hier de mijne: 

Eén van mijn gênante momenten was jaren terug tijdens een training. Het was een mooie zomerdag. Omdat het een actieve buitentraining was, had ik een dunne, wat oudere broek en shirt aangetrokken die vuil mochten worden. Een nieuwe groep stond voor me. We stonden buiten, de zon scheen volop en het was al lekker warm. Ik had mezelf net geïntroduceerd en vertelt hoe de dag er uit gaat zien. Voor een oefening die de groep gaat doen wil ik laten zien wat de bedoeling is. Ze moeten een route gaan afleggen. Nadat ik verteld heb wat ze gaan doen wil ik het ook laten zien. Ik hurk zodat ik het in het zand voor ze uit kan tekenen. En terwijl ik heel spontaan door mijn knieën zak, hoor ik een scheurend geluid en voel ik hoe de achterkant van mijn broek scheurt.  De naad van de broek, van onder naar boven, was helemaal uitgescheurd……. 

Uitgelachen? Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jouw gênante moment!