Gebrek aan creativiteit en innovatie in je team? Vijf oorzaken (waar je zelf invloed op hebt).

  • 0

Gebrek aan creativiteit en innovatie in je team? Vijf oorzaken (waar je zelf invloed op hebt).

Medewerkers die je aanstaren als je vraagt om ideën of suggesties. Is dat voor jou als leidinggevende herkenbaar? Dit zijn vijf belangrijke oorzaken.

Wat bedoel je precies?

Soms is het echt niet duidelijk wat je vraagt. Alsof je een vreemde taal spreekt. En geloof me, soms is dat ook echt zo. Jouw woorden en woordkeuze worden niet altijd geinterpreteerd zoals je het bedoelde. Probeer je boodschap eens op een andere manier te verwoorden.

Je luistert niet.

Kun je echt een stilte laten laten vallen als je een vraag stelt? GEef mensen de ruimte en tijd om een vraag te verwerken. Pas als je de tijd neemt om te luisteren, hebben zij de tijd om met oplossingen te komen. Creativiteit vraagt onderzoekstijd.

Je weet het al.

Niets is meer funest dan dat je zelf de oplossing of het idee al aandraagt. Zelden zal iemand de ideeën van de leidinggevende afwijzen. En dan maakt het echt niet uit of je dat al wel of niet vertelt. Vraag niet aan je mensen om creativiteit als het er toch niet toe doet.

Je wijst af.

En dan de laatste killer. Ideeen of oplossingen die door allerlei aannames direct van tafel geschoven worden. Je medewerkers zullen wel gek zijn om de volgende keer nog eens iets in te brengen! Onderzoek elk idee, geef ruimte aan de mogelijkheden.

Je oordeelt. (Ook al zeg je dat niet.)

Hoe vaak heb je al niet gedacht ‘daar heb je haar weer’ of ‘ ja hoor,daar komt hij weer met….’ ? Mensen voelen het als jij je oordeel al klaar hebt. Ook al zeg je het niet. Veiligheid is de nummer één eis als je wil dat mensen met creatieve oplossingen komen. Dat betekent in ieder geval dat jij je (voor-)oordeel thuis moet laten.

Als je constateert dat er weinig tot geen creativiteit en innovatie uit je team komt, houd jezelf dan eerst een spiegel voor. Als leidinggevende ben jij de facilitator voor een veilige omgeving. Kom je er niet uit hoe? Dan help ik je graag op weg.