Wie is

Ik ben Ellen van den Doel, woon samen met de allerliefste man van de wereld en onze hond Storm. Mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven gebruik ik in mijn vak als trainer, coach en begeleider op het gebied van moedig leiderschap.

Moedig leiderschap vraagt om leiders die voorbij hun ego willen gaan, die in verbinding staan met zichzelf en hun mensen. Die hun mensen helpen zichzelf te durven zijn, in communicatie en verbinding met anderen. Dat vraagt moed en kwetsbaarheid. Moed om jezelf te durven uiten, zonder dat je je belemmert voelt door je omgeving of je gedachten. Daarvoor zijn een aantal elementen van wezenlijk belang: veiligheid en vertrouwen.

Veiligheid, vertrouwen en verbinding ontstaan als je de moed hebt om je kwetsbaar op te stellen. Als je vanuit je eigen authenticiteit je durft te laten zien en horen, met al je kwaliteiten èn gebreken. Dat je de verbinding aan durft te gaan met de mensen om je heen, ondanks of dankzij de verschillen. Als je de kwetsbaarheid in jezelf en mensen omarmt. Dan ontstaat er veiligheid, vertrouwen en verbinding. Dan ontstaat er ruimte om te groeien, als mens, als team, als organisatie.

Het is mijn overtuiging dat wanneer we de moed hebben ons empathisch en kwetsbaar open te stellen voor onze medemens, we samen een betere wereld realiseren. En ja, noem me maar idealistisch, ik pak graag mijn rol op om mensen in organisaties te ondersteunen en begeleiden op dit thema.